Zgłoś błąd

X

Zanim wyślesz zgłoszenie, upewnij się że przyczyną problemów nie jest dodatek blokujący reklamy.

Typ zgłoszenia
Treść zgłoszenia
Twój email (opcjonalnie)
Nie wypełniaj tego pola
.
Załóż konto
EnglishDeutschРусскийFrançaisEspañol中国
 

Od 2 kwietnia wszystkie konta na Google+ będą zamknięte

Bogdan Stech | 01-02-2019 08:00 |

Od 2 kwietnia wszystkie konta na Google+ będą zamknięteGoogle podało więcej informacji na temat procesu usuwania swojego serwisu społecznościowego Google+ oraz porady jak zachować wszystko to co udostępniliśmy na portalu. To tak gdyby ktokolwiek miał tam coś istotnego :) A przecież Google+ miało być konkurentem dla Facebooka. Jednak jeśli porównamy portal Google do samolotu pasażerskiego to możemy śmiało stwierdzić, że nie oderwał się on nigdy od ziemi, a w środku zajętych było tylko kilka siedzeń. Tymczasem na starcie koncern kusił wydawców lepszym pozycjonowaniem ich treści w wyszukiwarce, a użytkowników całą masą funkcji. Ani z pozycjonowania, ani z popularności wśród internautów nic nie wyszło.

W maju 2015 r. Google+ uruchomił funkcję Kolekcje inspirowaną Pinterestem. W serwisie zamiast przycisku Lubię to, jaki jest na Facebooku, materiały można było polecać wciskając znaczek +1.

Od 2 kwietnia wszystkie konta na Google+ będą zamknięte [2]

Zgodnie z zapowiedziami, Google podało więcej informacji o procesie likwidacji swojego serwisu. "Od 2 kwietnia 2019 r. zamkniemy Twoje konto Google+ i zaczniemy usuwać treści z kont klientów Google+. Zdjęcia i filmy z Google+ w Twoim archiwum albumów i stronach Google+ również zostaną usunięte. Jeśli masz treści Google+, które chcesz zapisać, musisz to zrobić przed 2 kwietnia. Chociaż proces usuwania treści potrwa kilka miesięcy, i przez ten czas niektóre zdjęcia, wpisy czy filmy będą widoczne, powinieneś podjąć działania przed kwietniem, aby upewnić się, że nie stracisz żadnych danych, które chcesz zachować". Szczegółowe informacje na ten temat podano w tym miejscu.

Google+ zostanie zamknięty w przyszłym roku

Od 2 kwietnia wszystkie konta na Google+ będą zamknięte [1]

Google+ to internetowa sieć społecznościowa należąca do Google i zarządzana przez Google oraz czwarte podejście koncernu do własnego serwisu w mediach społecznościowych. Wcześniej były to Google Buzz (uruchomiony w 2010 r., wycofany w 2011 r.), Google Friend Connect (uruchomiony w 2008 r., wycofany w 2012 r.) i Orkut (uruchomiony w 2004 r., od 2013 r. obsługiwany wyłącznie przez Google Brazylia, zamknięty w 2014 r. ). Usługa Google+ została uruchomiona w czerwcu 2011 r. Funkcje obejmowały możliwość publikowania zdjęć i aktualizacji statusu na tablicy lub w wybranych grupach, grupowania różnych typów relacji (a nie tylko znajomych) w kręgi, przesyłania wiadomości błyskawicznych dla wielu osób, tekstu i wideo czyli Hangouts , a także wydarzenia, oznaczanie lokalizacji oraz możliwość edytowania i przesyłania zdjęć do prywatnych albumów w chmurze. W maju 2015 r. Google+ uruchomił funkcję Kolekcje inspirowaną Pinterestem. W serwisie zamiast przycisku Lubię to, jaki jest na Facebooku, materiały można było polecać wciskając znaczek +1.

Źródło: Google, Wiki
0
Zgłoś błąd
Liczba komentarzy: 8

Komentarze:

x Wydawca serwisu PurePC.pl informuje, że na swoich stronach www stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Kliknij zgadzam się, aby ta informacja nie pojawiała się więcej. Kliknij polityka cookies, aby dowiedzieć się więcej, w tym jak zarządzać plikami cookies za pośrednictwem swojej przeglądarki.